Nytt på Duvberget

Nytt på Duvberget

Vad händer på Duvberget!

På bloggen kommer jag skriva lite om vad som händer hos mig på Duvberget, men även lite tankar och funderingar kring det mesta som händer i livet...

Ni kan även besöka mig på min hemsida.

www.duvberget.com

Våren är äntligen här!

Vad händer på DuvbergetPosted by Jimmy sandström 2010-04-09 17:12

Ja nu kan man väl ändå säga att våren har kommit med buller och bang! Snön smälter i rasande fart och bråttom har snödroppar och krokus med att visa sig i sin fulla prakt - ljuvligt!

Igår var jag på trädgårdsmässa i Stockholm och givetvis så återvände jag hem med saker som jag hade klarat mig utan... gladioler med en sådan färgprakt att Grännas polkagrisar kan slänga sig i väggen! Förutom de vidunderna så blev det även en ljusblå Afrikansk lilja (den jag hade råkade jag ge bort till en vän...), "lyckoklöverlökar", en Crinum "Cintho Alpha", diverse frön, ett par pelargoner och ett finskt dessertäpple som kommer ta några år innan man får njuta av något delikatessäpple i handen!

Trädgårdsdammen har nu blivit isfri och idag fick jag tyvärr fiska upp en som tyckte vintern var i det längsta laget... tyvärr så var det en av mina "gamlingar" och en av favoriterna. Det råder dock ingen brist på innvånare så snart blir det livat bland näckrosorna igen!

Trots att snön är borta så är det inte mycket jag kan göra där ute! En trädgård med styv lerjord blir vattensjuk länge mycket LÄNGE - klafs klafs!

I fönstren trängs allehanda grodda frön och fler blir det. "Friskis Eva" var vänlig att ta med frön från Indien så de ska sättas ikväll. Ex. sambon gav mig något annat som än så länge är något vi inte vet vad det är - spännande. Micke arbetskamrat gav mig frön från Afrika och nu står två små Kapokträd på drivning (om det nu är Kopokträd?).

Blir helgen bra så ska träd och buskar flyttas i trädgården... stackars satar, de hinner aldrig rota sig innan jag är där och styr med dem!

Tjingeling!

//Jimmy

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Milli 2010-05-15 13:16

Hahha finska äpplen! :D