Nytt på Duvberget

Nytt på Duvberget

Vad händer på Duvberget!

På bloggen kommer jag skriva lite om vad som händer hos mig på Duvberget, men även lite tankar och funderingar kring det mesta som händer i livet...

Ni kan även besöka mig på min hemsida.

www.duvberget.com

Vargavinter

Vad händer på DuvbergetPosted by Jimmy sandström 2010-01-31 12:11

Tänk att vi här i Östergötland nu fått uppleva en vinter som på 60-70-talet... trodde det var historia och att jag aldrig skulle få se vallar av snö högre än mig själv igen! men så var det tydligen inte...

Den stora mängden snö är inte bara vacker utan också skyddande för det som finns under den - gnagare, insekter och andra små djur är förskonade från den värsta kylan... tyvärr också "mördarsniglarna"! Många av trädgårdens växter är dessutom glada över detta mjuka täcke av snö som skonar dem från allt för stora temperaturförändringar.

De kalla nätterna har med största sannolikhet varit förödande för mycket annat som inte har fått detta skydd av snö! Har korstörnet, catalpan, cedern, ginkon, mullbäret, bambun, skimmian, fuschian, magnolia knopparna och mycket annat klarat dessa nätter med temperaturer runt -20 grader!? Våren kommer bli spännande....!

Växthuset har klarat de stora snömängderna utan att rasa ihop och elmätaren den tickar som sagt var! :) Det ska bli fantastiskt skönt när utetemperaturen blir så pass hög att man kan sanera växterna från den bladlusinvasion som blir allt värre för var dag.

Så fort dagarna blir något längre så väcks givetvis vårkänslorna... frön har redan köpts in för de tidigaste sådderna och det är dags för den årliga jakten på nätet efter de bästa fröfirmorna och deras utbud av "vill ha... måste ha" frön! ;)

Sticklingarna från Teneriffa börjar se "si så där" ut... kanske att oasis som rotmedia var mindre bra? Nåväl, några nya Nerium spp. blir det iallafall!

Annars har den här helgen varit lugn och skön. Lite jobb med en väns hemsida, hälsat på släktingar, lördagsmys i soffan med småkillarna och ikväll kanske det blir lite träning på Friskis! :)

En bra vecka önskar jag Er alla!

Kramar Jimmy

  • Comments(0)//blogg.duvberget.com/#post1